Jouw winkelmandje
Geschat totaal (incl. BTW)
De opgegeven prijsindicatie kan licht afwijken van het effectieve gewicht en prijs doordat onze producten nog gewogen worden in de winkel.
Betaling gebeurt bij afhaling!
Bekijk overzicht
Helaas! Momenteel zitten er nog geen producten in je winkelmandje
Voeg producten toe
close

Account aanmaken

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden

Account aanmaken
close

Ons verhaal van de Korte Keten

maandag 17 Januari 2022
Al vanaf het prille begin hebben we bij De Bokke aandacht voor de korte keten. We houden de afstand tussen producent en klant zo klein mogelijk door zelf onze dieren te kweken en samen te werken met lokale leveranciers. Zo hebben wij ook de volledige controle over het welzijn van de dieren, de kwaliteit van ons vlees en het proces van boer tot bord.

Vroeger de norm, vandaag een unicum

Vroeger, voor het bestaan van de grote supermarktketens, was de korte keten de norm. Het aantal schakels tussen verkoper en koper was klein, je wist waar het stuk vlees dat je kocht vandaan kwam. Dat principe volgen we bij De Bokke nog steeds, want enkel op die manier kunnen we in onze hoeveslagerij de kwalitatieve producten aanbieden die onze klanten gewoon zijn.

Om de kwaliteit van ons vlees te kunnen garanderen, kiezen we ervoor om onze runderen en lammeren zelf te kweken. Op onze hoeve ‘Den Bokke’ in Oedelem staan zo’n 80 koeien en een 25-tal schapen die we met de allerbeste zorg grootbrengen. We voorzien heel wat bewegingsruimte en geven ze plantaardige voeding die op een ecologische manier in de regio geteeld wordt.

Natuurlijke voeding en voldoende vrije ruimte

Onze koeien krijgen een mengeling van gras, maïs, spelt, hooi, tarwe en andere granen. Van april tot oktober mogen ze vrij grazen op de 5 hectare weiland rond de boerderij. Wanneer het kouder wordt, blijven ze in de stal. In die tijd eten de schapen het onkruid van de weides op, waardoor de koeien in het voorjaar weer van een natuurlijk, groen veld kunnen genieten. Zo onderhouden we onze weides op een natuurlijke manier en hoeven we geen onkruidverdelgers of andere pesticiden te gebruiken. Ook binnen, in de stal, hebben we een aparte werkwijze om onze dieren op te voeden. Die levert enkele belangrijke voordelen op.

  • Onze dieren hebben een sterker afweersysteem en worden dus bijna nooit ziek
  • Door het fysiek contact tussen mens en dier zijn ze niet mensenschuw
  • Ze kunnen genieten van voldoende bewegingsruimte dankzij onze aparte, grote boxen

Ook bij de bevruchting van onze dieren laten we de natuur zijn gewone gang gaan. We gebruiken geen pesticiden, hormonen of antibiotica en kweken niet om te kweken, maar met oog op de producten die we in onze beenhouwerij aanbieden. Na de bevalling laten we het kalfje en de mama ongeveer 3 maanden samenzitten, tot het sterk genoeg is. Daarnaast beperken we ook het aantal kilometers en stress door de koeien en schapen op de meest comfortabele manier te vervoeren naar een slachthuis in de buurt. Dit alles draagt bij tot de heerlijke, natuurlijke smaak van onze producten.

Al van kleins af aan ben ik bezig met dieren. Uit ervaring weet ik dat goede voeding, voldoende ruimte en constante opvolging voor kwalitatief vlees zorgt. We werken met respect voor dier en milieu, elke dag opnieuw.
Stijn
De Bokke

Streekproducten om trots op te zijn

De korte keten draait ook om typische streekproducten. Zo hebben wij ons eigen Beernems streekproduct: het Bokkenootje! Dat is een hartig stukje varkensvlees, gekruid met een speciale kruidenmix en gedroogd op authentieke wijze in onze slagerij. Ons Bokkenootje is verkrijgbaar in verschillende droogstadia, afhankelijk of je het liever wat langer of minder lang gerijpt hebt. Proef en oordeel zelf, de kans is groot dat je bij de eerste hap al verkocht bent aan de unieke smaak van ons Bokkenootje! Ideaal als aperitief, bij de boterham of zomaar uit het vuistje.

Lokale leveranciers met topproducten

Naast het kweken van onze dieren en de aandacht voor eigen producten, zijn we natuurlijk ook heel trots op onze lokale producenten en leveranciers. Stuk voor stuk werken ze met veel liefde en kennis van zaken. Voor ons varkens- en kippenvlees werken we samen met lokale kwekers uit de regio die hun dieren op maat van De Bokke en volgens onze principes kweken. Zo wordt de kwaliteit van dat vlees opnieuw een zekerheid. Daarnaast zijn er in onze winkel ook lekkere producten zoals Houtlandse tuinsappen, Hulstlo-bier, Beirense eieren en authentieke hoevekaas van De Sparre te verkrijgen. We zetten dus keihard in op de korte keten en dat zul je weten!